De missie van het Delfgoud project

In het Delfgoud project staat het gezond ouder worden centraal. Het project is bedoeld voor ouderen (65 jaar en ouder) die weinig bewegen en graag in een gezellige sfeer kennis willen maken met bewegen, gezonde voeding en sociale vaardigheden.

In het Delfgoud project ligt de nadruk op samen bewegenmet mensen uit de buurt. Elke week is er een beweegles waarin in een groep onder deskundige leiding wordt bewogen. Aansluitend aan de beweeglessen zijn er bijeenkomsten waarin wordt gepraat over gevoelens die samenhangen met het ouder worden en gezondheid. Zoals het leren omgaan met somberheid en eenzaamheid, het vergroten van het zelfvertrouwen en bezig zijn met gezonde voeding.

Zo hopen we dat de deelnemers gezonder, zelfverzekerder en energieker in het leven gaan staan.

Bewegen voor iedereen
Voldoende beweging vormt onderdeel van een actieve en gezonde leefstijl. Een actieve leefstijl bevordert de fitheid en zelfredzaamheid van ouderen. De beweeglessen bestaan uit verschillende sportieve activiteiten waaraan iedereen kan deelnemen. Daarnaast wordt bewegen in het dagelijkse leven gestimuleerd. In het Delfgoud project kunnen ouderen bewegen op hun eigen niveau met leeftijdsgenoten en bewoners uit de buurt.