Delfgoud project in programma Lekker Leuk Leven op SBS6

Lectoraat Transparante Zorgverlening van de Hanzehogeschool Groningen zondag 19 januari 2014 te zien in het programma Lekker Leuk Leven op SBS6. In het item was aandacht voor het Delfgoud project in Delfzijl en het nieuwe Hanze Active Ageing Lab van het Lectoraat Transparante Zorgverlening.

Delfgoud project op SBS6

 

Impact van het Delfgoud programma

Deelnemers van het Delfgoud project uit Delfzijl-Noord zijn gevraagd naar de ervaringen van het project. Delfgoud is een leefstijlproject voor ouderen uit Delfzijl-Noord uitgevoerd door het lectoraat Transparante Zorgverlening van de Hanzehogeschool Groningen en Wijkbelangen Delfzijl Noord. Het project wordt mogelijk gemaakt door subsidie van het Nationaal Programma Ouderenzorg en de gemeente Delfzijl.

De video’s laten zien hoe de deelnemers het project ervaren: Hoe ervaren ouderen in Delfzijl-Noord hun gezondheid? En hoe ervaren ouderen deelname aan het Delfgoud project? De video’s zijn gemaakt door medewerkers van het project en (oudere) wijkbewoners.

 

Artikel over Delfgoud in voorjaarseditie 2013 NoordProat

               Op de voorkant van de voorjaarseditie 2013 NoordProat is

               een artikel verschenen over het Delfgoud project.

               Via onderstaande link kunt u het volledige artikel lezen:

                 Delfgoud in NoordProat

 

 

Met dank aan Maike Mulder voor de filmbeelden, Heinz Verstappen voor de bewerking van het filmpje van de Delfgoud beweegles en alle geïnterviewde deelnemers.